Lid worden Aanmelden
Unie van Turkse Verenigingen

DEMOCRATIE VOOR IEDEREEN

DEMOCRATIE VOOR IEDEREEN

De Vlaamse koepelorganisatie Unie van Turkse Verenigingen vzw ontplooit zich verder op Europees vlak met nieuwe realisaties. UTV was gastorganisator voor een Europees Erasmus+ project in Antwerpen. Onder het project “Democracy For All” kreeg het bezoek van jongeren uit liefst 6 Europese landen; Italië, Spanje, Turkije, Hongarije, Kroatië en Estland die zich vervoegden bij onze Belgische jongeren. Het project van UTV werd in samenwerking opgezet met JINT, Vlaamse Dienst voor de internationale mobiliteit en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

 

Aan het project namen 35 jongeren deel die met welgetoetste technieken voor structurele interactie methodieken met verschillende workshops de projectthema’s ervaringsgericht konden leren. Het project werd gerealiseerd van 22 tot 31 juli 2016. UTV, de deelnemende organisaties en jongeren hebben een duurzame relatie opgebouwd dat in de toekomst nog een vervolg kan krijgen.

 

De Unie van Turkse Verenigingen vzw zal dit jaar nog enkele Europese Projecten uitvoeren over gelijke kansen en bestrijding  van discriminatie. Met deze projecten zal UTV blijven bijdrages leveren aan de diverse culturele gemeenschappen in België.