Lid worden Aanmelden
Unie van Turkse Verenigingen

UITSLUITING BESTRIJDEN IN DAGELIJKS LEVEN

UITSLUITING BESTRIJDEN IN DAGELIJKS LEVEN

Unie van Turkse Verenigingen vzw krijgt steun van EU voor een project rond uitsluiting!

 

De Unie van Turkse Verenigingen vzw mocht nog een Europees project verwezenlijken. Het project “Omgaan met uitsluiting in het dagelijks leven.” gaf onderricht aan een 30 tal jongeren en jeugdwerkers uit Italië, Spanje, Estland, Hongarije, Turkije, Kroatië, Zweden en België.

 

Het project ging door van 15 tot 22 augustus en hield een aantal educatieve sessies in over vooroordelen en hun uitwerkingen, uitsluiting en sociale identiteiten. De jongeren discussieerden over de maatschappelijke en structurele proporties van discriminaties. Bovendien konden de jongeren en jeugdwerkers competenties ontwikkelen om discriminatie te bestrijden. Tijdens de sessies werden de technieken van psychodrama, experimenterend leren, verschillende vormen van educatieve en theatertechnieken toegepast.

 

De jonge deelnemers konden in verschillende sessies ervaringen uitwisselen over werken rond en het beleven van discriminatie, met ervaringen uit al deze verschillende Europese landen. De thema’s varieerden tussen starre vooroordelen, sociale inculsie, multiculturaliteit, gendergelijkheid, invaliditeit, leeftijdsdiscriminatie, vluchtelingen, asielzoekers, migranten. Tenslotte gaven de deelnemers toelichting over de organisaties in de verschillende Europese landen die zij vertegenwoordigen.

Het project heeft ook een tweede deel dat in de maand oktober zal uitgewerkt worden. Het project wordt uitgewerkt in samenwerking met Jint vzw, de Nationale Vlaamse Agentschap voor Erasmus+ gesubsidieerde EU projecten.