Utv digitaal

UTV Digitaal

 

Met het project 'UTV digitaal' leert de Unie van Turkse Verenigingen jongvolwassenen met een migratieachtergrond (tussen 18 en 30 jaar) uit Antwerpen, Limburg en Brussel, basisvaardigheden aan rond zowel de kansen als de gevaren van ICT om sterker te staan in de samenleving en meer kansen te verwerven op de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit intensieve vormingen en begeleiding om hun digitale vaardigheden te vergroten en hen zo in hun inclusief emancipatieproces te versterken.

 

Het programma bestaat uit een pakket van 16 lessen gedurende 8 weken ICT voor telkens 12 deelnemers. De vorming is gericht op de arbeidsmarkt en wordt aangevuld met individuele jobcoaching. De deelnemers zullen aan het einde beschikken over basisvaardigheden ICT, dactylografie op toetsenborden in verschillende talen, sociale media, toepassingen voor tekstverwerking, werkbladen, gegevensverwerking en presentaties. Ze zullen op internet informatie kunnen vinden en beoordelen, email en sociale media kunnen gebruiken. De deelnemers zullen de gevaren van gevoelige informatie op sociale media bij sollicitaties herkennen en digitaal kunnen solliciteren met een modern cv. Via de jobcoaching krijgen ze ook persoonlijke tips om in te zetten bij hun inschakeling op de arbeidsmarkt.

 

De opleiding wordt georganiseerd voor 10 verschillende groepen van 12 deelnemers gedurende telkens 2 maanden in Brussel, Antwerpen en Limburg.

 

 

Voor meer info:

 

 

 

 

 

 

 

Pascal Nicolas

Pasnicolas.eu@gmail.com

Tel.: 03 289 91 13

 

UTV

 

Uw partner in diversiteit!

 

Maatschappelijke activering is uiterst belangrijk om de missie van UTV te kunnen waarmaken.

Met steun van

 

 

Contacteer ons

 

Brederodestraat 188 - 2018 Antwerpen

 

 

Tel: (+32) 03 289 91 13

Unie van Turkse Verenigingen @ All Rights Reserved