Lid worden Aanmelden
Unie van Turkse Verenigingen

Kruisbestuiving kunst en cultuur

Kruisbestuiving kunst en cultuur

Kruisbestuiving kunst en cultuur.

UTV organiseerde in West-Limburg een ontmoetingsmoment tussen haar kunst- en cultuurverenigingen, de lokale cultuurfunctionarissen en cultuurraadvoorzitters.

UTV telt in Limburg een klein aantal maar goed werkende cultuur- en kunstverenigingen tussen haar leden zoals, Art.e, Cactus Doek, Moral, Open Podium, Music Club, toneelspelers, kalligrafen, muzikanten en beeldkunstenaars. Deze organiseerden te vaak initiatieven voor de eigen culturele achtergrond om deze meer naar cultuur en kunst toe te leiden. UTV wil deze werkingen graag meer interculturaliseren met gemengde groepen binnen de verenigingen of door aan meer samenwerking te doen tussen kunstenaars en cultuurbeoefenaars van verschillende etnisch-culturele achtergronden. UTV zou graag bijdragen aan een meer diverse culturele landschap in Vlaanderen. Hiertoe diende deze kruisbestuiving waar verschillende kunst- en cultuurliefhebbers elkaar ontmoeten en inspireren.

De ontmoeting met lidverenigingen van UTV in West-Limburg die met kunst en cultuur bezig zijn gebeurde met lokale cultuurfunctionarissen en voorzitters van cultuurraden in Beringen, Leopoldsburg, Tessenderlo, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder.

Het moest een laagdrempelige evenement zijn waar een eerste ontmoeting de toenadering naar elkaar zou verlagen. In een ontspannen thee- en koffiekring sfeer hebben deelnemers aan de kruisbestuiving elkaar, elkaars werking en dromen beter leren kennen.

Ismail Erdogdu van Music Club Beringen zorgde voor de ijsbreker met Turkse dansen tussen de deelnemers, als we samen kunnen dansen dan kunnen we toch ook samenwerken niet? In verschillende gesprekken onderling zochten deelnemers naar meer toenadering voor de toekomst.