Lid worden Aanmelden
Unie van Turkse Verenigingen

Brussel bruist met haar verenigingen

Brussel bruist met haar verenigingen

Brussel bruist met haar verenigingen.

Samen met onze lidverenigingen en partners hielden wij in Brussel in het Gemeenschapscentrum De Kriekelaar een verenigingenbeurs.

Een overheid kan beter bestuurd worden als burgers niet alles verwachten van de staat maar ook verantwoordelijkheden nemen en bijdragen aan een mooie omgeving, leuke saamhorigheid, propere en veilige buurten, gezonde leven blazen in wijken, parken, winkelcentra,... In deze zin komen burgers samen om zich te verenigen en mee een betere samenleving voor iedereen trachten te creëren.

Verbinden stond centraal op  onze verenigingenbeurs in Brussel. De kick-off werd gegeven met een speech van Brussels minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Stedelijk beleid Pascal Set.

In de grote zaal van De Kriekelaar werden 17 standen opgesteld om aan bezoekers de werking voor te stellen van de verenigingen, onze partners en UTV. De minister ging bij elke stand hoogte nemen van de activiteiten.

Met een lichte wijziging werd het programma gehouden als volgt:

13:00 Opening
13:30 Openingstoespraak door Brussels Minister Pascal Smet
14:45 Presentatie Cosaf
vzw, door voorzitter Dr. Mohamed Ferroudji
15:00 Panelgesprek
 thema "Rol van verenigingen, verenigingsleven” en vragen uit het publiek.

16:15 Presentatie Actie vzw, door bestuurslid Ali Kiliçlar

16:30 Gesprek met  Burgemeester Sint-Joost-Ten-Node, Emir Kir over "Samenleving in Brussel"

17:45 Muzikale afsluiter Armond vzw

In een panelgesprek brachten onder moderatie van Aimé Fidèle Mukunde (Minderhedenforum) hun inzichten en ervaringen over bijdragen van verenigingen voor Brussel en hoe zij mensen kunnen verbinden. Panelsprekers waren Selamet Belkiran (UTV), Suzy Bleys (Adviseur Sociaal-Cultureel Werk kabinet Pascal Smet) en Dr.Mohamed Ferroudji (Cosaf vzw), De sprekers gingen ook in op vragen uit het publiek.

Wij onthouden de stimulerende woorden van minister Pascal Smet: “Ik zal nooit willen weggaan uit Brussel, ik denk dat dit de enige stad is dat wij hebben met enorm veel potentieel, enorm veel troeven, enorm veel cultuur, en enorm veel talent.”

Tussen de voorstellingen kwam tenslotte Emir Kır, Burgemeester Sint-Joost-Ten-Node op het podium. Kır gaf zijn visie op integratie weer tussen verschillende gemeenschappen in zijn gemeente. Op een vraag uit het publiek over zijn minderhedenbeleid antwoordde Emir Kir: “Wij  maken geen onderscheid tussen de verschillende gemeenschappen die Sint-Joost rijk is, wij ondersteunen elk positief initiatief rond cultuur en samenleving.”

De bezoekers en standhouders konden tussendoor en op het einde netwerken met een gezellig muzikaal afsluiter van de leden van Armond vzw.